Nazad na objave


Održan osmi sastanak partnera u okviru projekta SeNs WETLANDS



Datum objave: 22.01.2020.

Osmi sastanak svih partnera u okviru projekta Aktivna senzorska mreža za praćenje i procjenu životne sredine radi zaštite i pametnog korištenja močvarnih područja i drugih površinskih voda je održan 22. siječnja 2019. godine na Fakultetu tehničkih znanosti u Novom Sadu.

Projektni partneri razgovarali su o brojnim temama vezanim za uspješno završavanje projekta: izvještaju o napretku na projektu za četvrti izvještajni period i vremenskom rasporedu za slijedeći izvještaj, održavanju DAPP sistema, evaluaciji rezultata laboratorijskih analiza za uzorke vode prikupljene u močvarnim područjima jezera Zobnatica i Tompojevačkih ritova, izdavanju smjernica za uspostavljanje multifunkcionalnih vegetacijskih pojaseva, objavljivanju rezultata ostvarenih u okviru projekta SeNs Wetlands u relevantnim časopisima i disaminaciji projekta, kao i o organizaciji konferencije povodom zatvaranja SeNs Wetlands projekta koja će se održati u Tompojevcima.

Na kraju sastanka, sudionici su sumirali dostignuća i implementaciju projekta SeNs Wetlands od samog početka i razgovarali o realizaciji preostalih aktivnosti.

Nakon radnog sastanka, projektni partneri posetili su tvrđavu Pertovaradin, jednu od najvažnijih znamenitosti i blaga Novog Sada.