Nazad na objave


Održan sedmi sastanak partnera u okviru projekta SeNs WETLANDS



Datum objave: 20.05.2019.

Sedmi sastanak svih partnera u okviru projekta "Aktivna senzorska mreža za praćenje i procenu životne sredine radi zaštite i pametnog korišćenja močvarnih područja i drugih površinskih voda" je održan 20. svibnja 2019. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Voditeljica projekta je na početku sastanka prikazala financijski izveštaj i odobrene certifikate svih projektnih partnera, kao i prihvaćeni izvještaj o realizaciji projekta na kraju trećeg razdoblja. Doc.dr.sc. Tomislav Keser (FERIT) je govorio o implementiranim bežičnim mjernim stanicama.

Nakon pauze za kavu i osviježenja, dr. Ivana Mihajlović (FTN) prezentirala je nove rezultate laboratorijskih analiza uzoraka vode iz močvarnih područja jezera Zobnatica i Tompojevačkih ritova, uspoređujući ih s prethodnim laboratorijskim rezultatima te na temelju toga donjela odgovarajuće zaključke. Boris Obrovski je prezentirao razvijeni FOS uređaj koji će se koristiti za laboratorijske analize uzoraka vode iz močvarnih područja jezera Zobnatica i Tompojevačkih ritova. Mario Raguž (JUZPV), je upoznao kolege sa uspješno izvršenim aktivnostima vezanim za edukativni program “Mladi čuvari prirode”. Na kraju sastanka, učesnici su procenili dostignuća u prethodnom periodu i razgovarali o predstojećim aktivnostima predviđenim u periodu P5 i kako optimizovati njihovu realizaciju. Prisutni su takođe razgovarali o objavljivanju rezultata nastalih u okviru SeNs Wetlands projekta u vidu radova na konferencijama i časopisima, i prikazivanju projektnih aktivnosti na internet stranici projekta SeNs Wetlands.

Posle radnog sastanka, članovi timova projektnih partnera FERIT i JUZPV su otišli u Bačku Topolu da posete stanice za merenje parametara vode postavljene na jezeru Zobnatica.