Nazad na objave


Dodjela diploma Programa edukacije



Datum objave: 21.11.2018.

Razvijanje ekološke svijesti kod učeničke populacije jedan je od zadataka djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije, kojeg provode prvenstveno kroz Program edukacije „ Mladi čuvari prirode“ u školskoj godini 2017/18.

Program edukacije provodio se u okviru projekta „SeNs Wetlands“ a ima za svrhu naučiti mlade polaznike promatrati i cijeniti bioraznolikost Vukovarsko-srijemske županije te utjecaj ljudskih aktivnosti na prirodu. Višegodišnjim provođenjem Programa edukacije namjera je stvoriti široku bazu učenika koji će stečena znanja moći primjenjivati u svom narednom razvoju i obrazovanju. Na taj način će se podići razina svijesti o potrebi zaštite i očuvanja prirodnih vrijednosti koje nas okružuju ponajprije kod ciljne populacije a s vremenom i veće senzibilizacije ukupne javnosti.

Nakon teoretskih i praktičnih radionica, izvršena je dodjela diploma polaznicima Programa edukacije u suradnji s Općinom Tompojevci. Naime, uz aktivnosti projekta „SeNs Wetlands“ koje se odvijaju na prostoru Tompojevačkih ritova i dodjela diploma polaznicima Programa edukacije upriličena je u reprezentativnom prostoru Hrvatskog doma u Tompojevcima uz uvodni pozdrav načelnika Zdravka Zvonarića. Diplome i prigodne poklone projekta „SeNs Wetlands“ primili su polaznici Programa edukacije iz OŠ Borovo, OŠ Siniše Glavaševića, OŠ Nikole Andrića, OŠ Josipa Matoša i OŠ Mitnica iz Vukovara, OŠ Lovas, OŠ Čakovci, OŠ Negoslavci, OŠ Šarengrad i OŠ Ilok. Nakon dodjele diploma izvršene su i prezentacije dosadašnjih aktivnosti i istraživanja provedenih u sklopu projekta „SeNs Wetlands“..